skip to Main Content
ROTAVDRAG

När du anlitar oss för att bygga om och bygga till samt för att renovera och underhålla din bostad kan du har rätt till ROT avdrag för delar av arbetskostnaden. Material och övriga kostnader, såsom resekostnader, ger däremot inte rätt till avdrag. För att använda sig av ROT avdraget måste du betala skatt i Sverige och vara över 18 år, samt äga sin bostad.
ROT avdraget får dock högst vara 50.000kr per person per år, men räknas ihop tillsammans med RUT avdrag och är då högst 75.000kr per år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gör, till exempel skattereduktion för grön teknik.
Vill du använda dig av rotavdrag ska du meddela oss detta och då får du avdraget direkt på fakturan som kommer från oss. Vi begär sedan utbetalning från Skatteverket när fakturan är betald. Skulle det vara så att årets avdrag redan har utnyttjats kommer det resterande beloppet att faktureras till er som köparen.

Du kan alltid ta reda på hur mycket avdrag du har kvar att använda genom att logga in på Skatteverkets e-tjänst, där återstående belopp redovisas.
Mer information om hur det fungerar med rotavdrag hittar du på Skatteverkets hemsidan.

Back To Top